Acasă » Masaj decontracturant

Masaj decontracturant

Ce este masajul decontracturant?

Masajul decontracturant, numit și masajul țesuturilor profunde (deep tissue massage), este un tip de terapie prin masaj, care folosește tehnica de presiune fermă pentru a ajunge la straturile mai adânci de mușchi și fascia (țesutul din jurul mușchilor). Este utilizat pentru dureri cronice și contracturi musculare, cum ar fi gâtul rigid și partea superioară a spatelui, durerea lombară, contractura mușchilor picioarelor și inflamația articulației umărului.

Masaj decontracturant preț
Masaj decontracturant preț

Tehnica masajului decontracturant

Masajul decontracturant folosește unele dintre aceleași mișcări și tehnici ca masajul suedez, numai că presiunea este mai fermă și mai profundă. La începutul masajului, se aplică o presiune mai ușoară pentru încălzirea și pregătirea mușchilor. Apoi, se utilizează tehnici mai concentrate, cum ar fi frământatul și fricțiunea, pentru a elibera mușchiul din fascia. Masajul decontracturant este utilizat pentru a sparge țesutul cicatricial și pentru a elimina nodurile musculare care apar în urma tensiunii musculare cronice.

Beneficiile masajului decontracturant

Tensiunea musculară cronică perturbă circulația sângelui și a limfei, provoacă durere și limitează capacitatea de mișcare. Mișcările de masaj decontracturant utilizate de-a lungul lungimii mușchiului eliberează țesutul subiacent pentru a îmbunătăți capacitatea de mișcare și a crește circulația către țesut. Fricțiunea peste nodul muscular sau peste cicatrici, descompune nodurile musculare și realiniază fibrele țesuturilor, reducând inflamația și tensiunea musculară.
Masajul decontracturant este utilizat pentru a aborda durerile cronice de gât și spate, entorsele musculare, tendinitele, leziunile musculare repetitive și problemele posturale. Durerile musculare rezultate din tensiunea cronică se acumulează pe parcursul unei vieți și nu pot fi rezolvate cu o singură ședință de masaj decontracturant. Eliminarea nodurilor cronice și a tensiunii acumulate de-a lungul întregii vieți se realizează cel mai bine cu un program integrat care include exerciții fizice, lucru cu postura, tehnici de relaxare și un program regulat de masaj.