Acasă » Masaj postnatal

Masaj postnatal

Ce este masajul postnatal?

Masajul postnatal este un masaj pe tot corpul care are loc în primele 12 săptămâni după ce ați născut. Acest tip de masaj include multe dintre tehnicile altor tipuri de masaj. Femeile care merg la masaj după ce au născut vor observa numeroase beneficii pentru corpul și starea de spirit asociate cu masajul în general.

Care sunt beneficiile masajului postnatal?

Dacă descrierea masajului postnatal nu vi s-a părut ceva special, primirea unui astfel de masaj vă va ridica starea de spirit și va accelera vindecarea. Beneficiile acestui tip de masaj sunt foarte multe dar vom enumera câteva mai importante:

Masaj postnatal preț
Masaj postnatal preț

→ Reducerea retenției de lichide
Multe mame constată cum corpul lor se umflă în timpul travaliului. Masajul ajută la redistribuirea apei în organism și susține scurgerea și circulația excesului de lichide.

→ Producție crescută de lapte
Pentru mamele care doresc o creștere a cantității de lapte matern, masajul este o modalitate excelentă de a crește circulația și hormonii necesari pentru ca acest lucru să se întâmple.

→ Reglarea hormonală
Corpul mămicii în perioada postnatală are hormonii în continuă fluctuație. Pe lângă atingere, multe masaje implică uleiuri esențiale care vor contribui la ridicarea stării de spirit și vor încuraja echilibrul hormonal.

→ Reducerea anxietății și a depresiei
Multe mămici experimentează depresia postnatală. Masajul postnatal este foarte eficient la scăderea stresului, contribuind la estomparea acestor sentimente de anxietate sau depresie.

→ Un somn mai bun
Este un lucru cunoscut că mămicile au nevoie de un somn odihnitor pentru a face față provocărilor din perioada postnatală. Masajul o ajută pe noua mămică să se relaxeze și să-și pregătească corpul pentru un somn profund și revigorant.