Acasă » Masaj prenatal

Masaj prenatal

Ce este masajul prenatal?

Masajul prenatal vă ajută la ameliorarea durerilor de la nivelul spatelui și gâtului, dar poate elimina și crampele de la nivelul picioarelor. Mai puține dureri înseamnă un somn mai bun. Masajul prenatal îmbunătățește circulația sângelui, ajută la reducerea tensiunii nervoase și în același timp la creșterea stării de bine și relaxare.

Care sunt beneficiile masajului prenatal?

Reglarea hormonală

Studiile au arătat că nivelurile hormonale asociate cu relaxarea și stresul sunt semnificativ modificate atunci când terapia prin masaj este introdusă în îngrijirea prenatală a femeilor. Acest lucru duce la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare și a dispoziției.
La femeile care au primit câte 2 ședințe de masaj timp de doar cinci săptămâni, hormonii precum noradrenalina și cortizolul (hormoni asociați cu stresul) au fost reduși, iar nivelurile de dopamină și serotonină au crescut (nivelurile scăzute ale acestor hormoni sunt asociate cu depresia).
Aceste modificări ale nivelului hormonal au dus, la mai puține complicații în timpul nașterii și la mai puține cazuri de complicații la nou-născut, cum ar fi greutatea redusă la naștere. Dovezile sugerează că există beneficii pentru sănătatea mamei și a nou-născuților atunci când masajul prenatal este încorporat în îngrijirea prenatală.

Masaj prenatal preț
Masaj prenatal preț

Relaxarea articulațiilor

Umflarea articulațiilor în timpul sarcinii, este adesea cauzată de circulația redusă și presiunea crescută de către greutatea uterului, asupra vaselor importante de sânge. Masajul ajută la stimularea țesuturilor moi pentru a reduce colectarea fluidelor în articulațiile umflate. Acest lucru îmbunătățește și eliminarea deșeurilor tisulare transportate de sistemul limfatic al corpului.

Ameliorarea durerilor nervoase

Durerea cauzată de nervul sciatic este experimentată de multe femei la sfârșitul sarcinii, deoarece uterul se sprijină pe mușchii planșeului pelvian și pe partea inferioară a spatelui. Presiunea uterului crește tensiunea către mușchii piciorului superior și inferior, determinându-i să se umfle și la rândul lor, să pună presiune pe nervii din apropiere.
Terapia prin masaj calmează nervii inflamați, ajutând la eliberarea tensiunii mușchilor din zona nervilor. Multe femei au experimentat prin masaj, o reducere semnificativă a durerii nervului sciatic în timpul sarcinii.