Acasă » Masaj sportiv

Masaj sportiv

Ce este masajul sportiv?

Masajul sportiv este conceput pentru a ajuta sportivii înainte, în timpul și după antrenament. Este util pentru oricine face sport pentru a crește flexibilitatea, a preveni rănile și pentru a ajuta la vindecare după un accident sportiv.
Masajul sportiv este special adaptat pentru diferite sporturi și leziuni sportive. Nu este o formă relaxantă de masaj, ba chiar este destul de obositoare. Funcționează prin întinderea mușchilor încordați, stimulând mușchii inactivi și îmbunătățind starea țesuturilor moi.
Scopul masajului sportiv este de a reduce stresul și tensiunea care se pot acumula în țesuturile moi ale corpului în timpul exercițiului. Această formă de masaj este utilizată pentru a:
→ crește rezistența;
→ îmbunătăți performanța;
→ reduce șansele de rănire;
→ reduce timpul de recuperare după o accidentare.

Masaj sportiv preț
Masaj sportiv preț

Tehnicile de masaj sportiv

Tehnica de eliberare a tensiunii din țesuturile moi, prin blocarea și întinderea țesuturilor și a mușchilor.

Tehnica neuromusculară (trigger) ce presupune identificarea punctelor de declanșare din sistemul nervos pentru a scăpa de durere și tensiune.

Tehnica relaxării pe grupe de mușchi care este utilizată pentru relaxarea mușchilor hiperactivi.

Tehnica de mobilizare a fasciei ce presupune o frământare profundă și lentă, combinată cu rularea pielii. Această tehnică este utilizată pentru flexibilizarea țesuturilor din jurul mușchilor.

Beneficiile masajului sportiv

Unul dintre principalele beneficii ale masajului sportiv este că poate preveni durerea mușchilor după exerciții (așa numita “febră musculară”). Astfel antrenamentul devine mai eficient și se previn unele dintre afecțiunile obișnuite asociate exercițiilor fizice.
Masajul sportiv îmbunătățește ritmul cardiac și tensiunea arterială, crește circulația și fluxul limfatic și ajută la tratarea leziunilor, incluzând atela tibiei, cotul de tenis sau entorsele.
Ședințele de masaj sportiv sunt o terapie sigură și non-invazivă pentru a combate durerea și a vă recupera mai rapid de pe urma antrenamentelor istovitoare.