Acasă » Blog » Tratamentul pintenului calcanean cu unde șoc

Tratamentul pintenului calcanean cu unde șoc

Tratamentul pintenului calcanean este un proces complex și de durată, care necesită răbdare atât din partea pacientului, cât și a terapeutului.

Pintenul calcanean apare atunci când calciul se acumulează pe partea inferioară a osului călcâiului, formând un depozit de calciu, într-un proces care continuă de obicei timp de mai multe luni. Pintenul calcanean cronic este o boală cunoscută care apare frecvent la adulți și duce la inflamarea fasciitei plantare, creând o dizabilitate. Dizabilitatea aceasta are ca urmare limitarea activităților sociale și profesionale ale persoanei afectate.

Tratamentul pintenului calcanean cu unde soc
Tratamentul pintenului calcanean cu unde soc

Care este procedura pentru tratamentul pintenului calcanean?

Cu câteva zile dinainte de a începe terapia cu unde șoc pentru pintenul calcanean, este necesar să nu se mai ia anti-inflamatorii (aspirină, ibuprofen, etc). Terapia poate dura până la 30 de minute la un picior. În timpul procedurii undele de șoc pătrund în zona călcâiului și stimulează vindecarea naturală. Procedura se repetă de câte ori e necesar, pentru a reduce durerea și disconfortul cauzate de pintenul calcanean.
Ce se recomandă după ședința de terapie:
→ Odihniți-vă picioarele pentru restul zilei după ședință;
→ Evitați ridicarea de greutăți;
→ Puteți merge pe jos moderat, fără plimbări lungi;
→ Evitați activitățile solicitante;
→ Se va evita mersul desculț, fiind necesare încălțări comode care ajută piciorul.
După terapie, pentru că durerea dispare există tendința întoarcerii prea rapide la activitățile solicitante. Acest lucru este periculos dacă nu este lăsat organismul să se regenereze natural. Întoarcerea la activitățile solicitante trebuie să fie în timp, iar pentru aceasta este nevoie de răbdare pentru ca recuperarea să fie finalizată cu succes.

Alte linkuri pentru terapia cu unde șoc (shockwave)

Terapie cu unde șoc (shockwave) preț
Contraindicații la terapia cu unde șoc (shockwave)