Acasă » Blog » Masaj terapeutic cervical

Masaj terapeutic cervical

Cele mai des întâlnite tipuri de masaj terapeutic cervical sunt masajul suedez și masajul profund al țesuturilor.

Terapia prin masaj este foarte eficientă pentru durerile de spate și rigiditate, masajul cervical concentrându-se pe durerile la nivelul gâtului. Există mai multe tipuri de masaj cervical, dar cele mai des întâlnite care ajută la ameliorarea unui gât rigid sunt masajul suedez și masajul profund al țesuturilor. Diferitele tehnici sunt aplicate de obicei pe gât, precum și pe umeri și pe spate.

Durerea cervicală este des întâlnită în numeroase cazuri cum ar fi: accidentele auto, dormitul în poziții incomode și statul la calculator perioade lungi de timp. În ultimul timp și privitul la telefoane sau tablete pentru perioade lungi de timp, duce din păcate la dureri de gât.

Este un fapt dovedit că persoanele care beneficiază des de ședințe de masaj cervical, nu mai iau antiinflamatoare și sunt mai puțin predispuse la dureri cervicale acute sau cronice.

Masaj terapeutic cervical preț
Masaj terapeutic cervical preț

Tehnicile masajului terapeutic cervical

Cele mai des folosite tehnici, care sunt utilizate în timpul unei ședințe de masaj terapeutic cervical sunt presopunctura, mobilizările și rularea pielii.

Presopunctura presupune aplicarea de presiune pe anumite zone ale gâtului folosind degetele. Această tehnică de masaj cervical ajută la eliminarea nodurilor musculare și la creșterea fluxului sanguin. Presiunea aplicată determină fibrele musculare să se relaxeze, permițând nodurilor musculare să se înmoaie și să se elimine. Eliminarea nodurilor musculare ajută la reducerea durerii în zona cervicală. Pe măsură ce presiunea este eliberată, fluxul de sânge în zonă crește, astfel scurtându-se timpul necesar vindecării pe cale naturală.

Mobilizările presupun aplicarea de presiune în mișcarea vertebrelor. Pe măsură ce presiunea este adăugată încet și eliberată, fiecare articulație dintre vertebre devine mai mobilă și mai „lubrifiată” permițând o creștere a mișcării. Mobilizările sunt utile pentru a reduce rigiditatea articulațiilor. Reducerea rigidității articulațiilor ajută, de asemenea, la reducerea tensiunii acumulate în mușchii din jurul coloanei vertebrale din cauza lipsei de mișcare. Reducerea rigidității articulațiilor și a tensiunii musculare ajută la creșterea flexibilității și ameliorarea durerilor cervicale.

Rularea pielii este utilizată în mod regulat în timpul unei ședințe de masaj cervical. Rularea pielii este tehnica în care degetele sunt folosite pentru a ridica și a rostogoli pielea. Rularea pielii este utilizată eficient pentru a reduce tensiunile create de fascia, țesutul de sub suprafața pielii, precum și pentru a crește fluxul sanguin. Fascia devine adesea tensionată din cauza nodurilor musculare, rănirii, intervențiilor chirurgicale sau durerii și aceasta reduce mult mișcarea și mobilitatea. O creștere a fluxului sanguin prin tehnica de rulare a pielii este necesară pentru a crește temperatura fasciei, permițându-i să se relaxeze și să se întindă, crescându-i astfel mobilitatea.

Alte linkuri pentru masajul terapeutic:

Masaj terapeutic