Acasă » Masaj terapeutic

Masaj terapeutic

Ședințele de masaj terapeutic tratează cu succes o serie de afecțiuni, dintre care cele mai frecvente sunt durerea lombară, durerea cervicală și durerea de umeri.

Masajul terapeutic presupune mobilizarea țesuturilor moi (cum ar fi mușchii, fascia și fluidele corporale) pentru a restabili funcționarea sistemică și biomecanică normală. Această terapie ajută la tratamentul majorității problemelor scheletico-musculare și asociate, iar ca efect pozitiv secundar are ca rezultat îmbunătățirea funcționării circulatorii, limfatice și neurologice.

Care sunt beneficiile masajului terapeutic?

Majoritatea tehnicilor de masaj sunt concepute pentru ameliorarea durerii, reducerea stresului și îmbunătățirea mișcării în viața de zi cu zi. Este demonstrat că masajul terapeutic îmbunătățește flexibilitatea articulațiilor, ameliorează durerile de spate și stimulează eliberarea de endorfine.

Masaj terapeutic preț
Masaj terapeutic preț

Ce se poate trata prin masaj terapeutic?

Această terapie poate fi utilizată pentru a trata și preveni următoarele afecțiuni:
→ Artrită;
→ Leziuni sportive și leziuni din accidente de muncă;
→ Tunel carpian;
→ Fasciită plantară;
→ Dureri lombare și cervicale;
→ Tendinită și bursită;
→ Anxietate, depresie, tensiune și stres;
→ Dureri legate de mers sau alergare;
→ Poziție slabă a corpului în mișcare.

Masajul terapeutic manipulează țesutul moale al corpului, deci stimulează și fluxul de lichid din sistemul limfatic, ceea ce îmbunătățește imunitatea naturală. În plus, ședințele de masaj post operație, vor ajuta la reducerea umflăturilor post-chirurgicale și vindecarea este mai rapidă.

În concluzie, prin masajul terapeutic organismul este ajutat să se vindece singur, fiind o terapie non-invazivă cu rezultate pozitive. Iar dacă este practicat într-un mediu profesional și aplicat corect, este una dintre cele mai puternice metode de tratare și prevenire a durerii.

Alte linkuri pentru masajul terapeutic:

Masaj terapeutic cervical