Acasă » Blog » Procedura de fizioterapie TECAR pentru durerile lombare

Procedura de fizioterapie TECAR pentru durerile lombare

Până la 8 din 10 persoane suferă de dureri lombare acute cel puțin o dată în viață. Durerea lombară acută este cea mai intensă formă de durere de spate. Pozițiile nesănătoase și lipsa exercițiilor fizice sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de spate.
În ciuda credinței răspândite că durerile de spate se rezolvă spontan în decurs de 6 săptămâni, multe studii raportează o reapariție a cazurilor de dureri lombare la 3, 6 și 12 luni care depășesc în mare măsură 70% din cazuri. În majoritatea cazurilor (70%) nu există o cauză specifică identificabilă.

Procedura de fizioterapie TECAR se face cu un aparat (care generează un câmp magnetic de înaltă frecvență utilizând principiul condensatorului) conectat la o placă metalică, care acționează ca o „împământare” ce închide circuitul și un conector manual, care poate fi capacitiv (constând dintr-o ceramică unică) sau rezistiv (compus dintr-un aliaj metalic).

Procedura de fizioterapie TECAR
Procedura de fizioterapie TECAR

În funcție de conectorul utilizat, procedura de fizioterapie TECAR se efectuează în două moduri: capacitiv și rezistiv. Primul este utilizat în caz de probleme ale țesuturilor moi, cum ar fi mușchii și țesutul conjunctiv, sângele și vasele limfatice. În timp ce al doilea implică țesuturi mai complexe sau mai rezistente, cum ar fi oasele, cartilajele sau articulațiile. Adesea, ambele metode sunt utilizate alternativ în timpul unei proceduri de fizioterapie TECAR.

De câte ori se repetă procedura de fizioterapie TECAR pentru durerile lombare?

O ședință pentru procedura de fizioterapie TECAR durează de obicei aproximativ 30 de minute și poate fi necesar, în funcție de situația acută sau cronică, să se facă un ciclu de 5-10 tratamente.

Cum se desfașoară procedura de fizioterapie TECAR?

Persoana este pusă să se întindă pe un pat sau poziționată confortabil pe un scaun unic, în funcție de zona ce urmează a fi tratată. Zona care urmează a fi tratată, va fi descoperită și ușor accesibilă. În acest moment, terapeutul plasează placa (care închide circuitul) într-o regiune adecvată zonei de tratat și distribuie o cremă pe zona corpului afectată de problemă. Este numită cremă conductivă, tocmai pentru că este concepută pentru a facilita conducerea căldurii.

Alte linkuri pentru terapia TECAR

Terapie TECAR preț
Contraindicații la terapia TECAR