Acasă » Terapie TECAR

Terapie TECAR

Ce este terapia TECAR?

TECAR = Transfer Energetic Capacitiv și Rezistiv

Terapia TECAR folosește un curent de înaltă frecvență ce oscilează de la 300 KHz la 1,2 MHz și care combină modurile capacitiv (CET) și rezistiv (RET). Astfel se transferă prin unde radio o energie electromagnetică țesutului afectat, care stimulează procesul natural de vindecare și regenerare.
Terapia TECAR este o termoterapie endogenă, non-invazivă, eficientă în îmbunătățirea mecanismelor naturale de recuperare medicală a organismului, prin stimularea regenerării celulare. Este 100% sigur de utilizat, oferind rezultate rapide pentru ameliorarea durerii, eliminarea tensiunii și accelerarea vindecării. Ședințele de terapie TECAR sunt eficiente pentru mai mult de 48 de ore după aplicare și reduc la jumătate timpul de regenerare a țesutului biologic. Spre deosebire de electroterapie, terapia TECAR nu provoacă contracții musculare și este foarte ușor suportată la toate vârstele, chiar și de către cei sensibili la durere.

Terapie TECAR preț
Terapie TECAR preț

Indicațiile terapiei TECAR

Ședințele de terapie TECAR sunt indicate pentru:
→ Osteoartrită;
→ Artrită;
→ Fibromialgie;
→ Dureri cervicale;
→ Dureri lombare (lumbago);
→ Sciatică;
→ Cot de tenis;
→ Artrita reumatoidă;
→ Leziuni musculare;
→ Leziuni ale ligamentelor;
→ Luxații;
→ Entorse;
→ Fracturi;
→ Proteze și osteosinteză.

Terapia TECAR îmbunătățește performanțele sportivilor prin recuperarea mai rapidă după leziunile musculo-scheletice acute oferind sportivului o revenire imediată la activitatea fizică. Leziunile care provoacă vânătăi trebuiesc tratate imediat pentru a regenera țesutul deteriorat și a opri procesul inflamator. În faza preoperatorie, edemele vor fi reduse pentru a ușura intervenția chirurgicală. Chiar și în faza postoperatorie, complicațiile terapeutice sunt diminuate. După competițiile sportive, terapia TECAR relaxează în mod eficient mușchii care au fost tensionați printr-un efort intens și refacerea musculară este mai rapidă, oferind sportivilor un tonus ridicat pe parcursul competițiilor prelungite.

Mai multe articole despre terapia TECAR

Contraindicații la terapia TECAR
Procedura de fizioterapie TECAR pentru durerile lombare