Acasă » Blog » Contraindicații la terapia cu ultrasunete

Contraindicații la terapia cu ultrasunete

Există unele situații în care ultrasunetele nu trebuiesc utilizate deloc, în anumite circumstanțe existând contraindicații la terapia cu ultrasunete.

Terapia cu ultrasunete este un tratament care accelerează vindecarea naturală prin inducerea de căldură țesuturilor rănite. Această căldură ajută la diminuarea durerii, la stimularea vindecării celulare și la îmbunătățirea gradului de întindere a părții rănite a corpului pentru a contribui la creșterea capacității de mișcare și flexibilitate.

Contraindicații la terapia cu ultrasunete:

Cancer
Pentru că terapia cu ultrasunete crește activitatea celulară, nu ar trebui să fie utilizată în zonele canceroase ale corpului, deoarece crește riscurile de metastază.

La copii
Terapia cu ultrasunete asupra osului care nu s-a dezvoltat pe deplin poate provoca probleme cu partea oaselor care este responsabilă de creștere.

contraindicații la terapia cu ultrasunete
contraindicații la terapia cu ultrasunete

La femeile însărcinate
Efectele terapiei cu ultrasunete asupra sarcinii nu au fost explorate pe deplin și, prin urmare, trebuie evitată în timpul sarcinii.

În apropierea ochilor
Dacă ultrasunetele sunt utilizate în apropierea ochilor exista risc crescut de vătămare a retinei.

Zona inimii
Dacă aveți un stimulator cardiac (pacemaker), ultrasunetele pot interfera cu el și să afecteze funcționarea normală a stimulatorului cardiac.

Zona organelor genitale
Efectele ultrasunetelor utilizate asupra organelor genitale, precum testiculele sau ovarele nu este explorat pe deplin și, prin urmare, trebuie evitat.

Peste zonele corpului cu înlocuiri ale articulațiilor
Multe înlocuiri ale articulațiilor utilizează ciment special pentru a fixa noua articulație, iar ultrasunetele pot încălzi rapid acest ciment și pot deteriora părțile înconjurătoare ale articulației.

Această listă de contraindicații în care ultrasunetele nu trebuie utilizate, nu trebuie considerată completă. Dacă terapeutul decide să utilizeze terapia cu ultrasunete, asigurați-vă că discutați cu terapeutul orice îngrijorare pe care o aveți.

Alte linkuri pentru terapia cu ultrasunete:

Terapie cu ultrasunete preț
Fasciita plantară tratament