Acasă » Terapie cu ultrasunete

Terapie cu ultrasunete

Ce este terapia cu ultrasunete?

Terapia cu ultrasunete este o modalitate de tratament frecvent utilizată în fizioterapie. Este folosită la încălzirea profundă a țesuturilor moi din corp, cum sunt mușchii, tendoanele, articulațiile și ligamentele.
Terapia cu ultrasunete este utilizată în primul rând pentru două efecte diferite: efectul de încălzire profundă și utilizarea non-termică.
Cu efectul de încălzire profundă se crește circulația către țesuturile moi precum tendoane, mușchi sau ligamente. Astfel se inițiază și susține procesul de vindecare naturală a organismului. Creșterea temperaturii țesuturilor cu ultrasunete este, de asemenea, utilizată pentru a ajuta la scăderea durerii.
Dacă aveți dureri de umăr și ați fost diagnosticat cu umăr înghețat, terapeutul poate utiliza ultrasunetele pentru a ajuta la îmbunătățirea extensibilității țesuturilor din jurul umărului înainte de a începe exercițiile de mișcare.
Efectul non-termic (cavitație) al terapiei cu ultrasunete introduce energie în corp. Această energie face ca bulele de gaz microscopice din jurul țesuturilor să se dilate și să se contracte rapid, procesul fiind numit cavitație. Dilatarea și contracția acestor bule ajută la accelerarea proceselor celulare și îmbunătățește vindecarea țesutului rănit.

Terapie cu ultrasunete preț
Terapie cu ultrasunete preț

Indicațiile terapiei cu ultrasunete

Ședințele de terapie cu ultrasunete sunt indicate pentru:
→ Dureri musculare;
→ Cicatrizări după intervenții chirurgicale;
→ Fasceita plantară;
→ Sindromul de tunel carpian;
→ Osteoartrita genunchiului;
→ Sindromul Piriformis.

Terapia cu ultrasunete duce la creșterea fluxului local de sânge, deci va ajuta la reducerea umflăturilor locale și a inflamației cronice, dar și la scurtarea timpului de vindecare a fracturilor. Fizioterapeutul va modifica intensitatea sau densitatea de putere a ultrasunetelor, în funcție de efectul dorit.

Mai multe articole despre terapia cu ultrasunete

Contraindicații la terapia cu ultrasunete
Fasciita plantară tratament